Select Page
Čokoladne praline

Dovedite djecu na Čoko rođendaonicu *

Proslava rođendana je djeci jedan od najzabavnijih događaja godine. Neka bude nezaboravan, zabavan, edukativan i naravno sladak u isto vrijeme.

Proslava rođendana u Muzeju čokolade Zagreb se sastoji od obilaska Muzeja uz degustaciju devet vrsta čokolade. Slijedi igra “Potraga za čokoladnim blagom” u kojoj djeca kroz zanimljive zagonetke upoznaju eksponate u muzeju. Uče se logičkom razmišljanju i kritičkom rasuđivanju. Jačaju timski duh i razvijaju solidarnost i empatiju uz puno suradnje i dobre zabave.

Nakon toga biraju između jednog od sljedećih sadržaja:

1. Izrada čokolade i pralina (60 min)
Uz naše stručnjake djeca sudjeluju u temperiranju čokolade i izradi pralina koje mogu kušati. Djeca se uče kako čokolada reagira na određenoj temperaturi i osvještavaju kako iza svake slastice stoji veliki trud i rad čokolatijera. Slavljenik dizajnira svoju vlastitu čokoladu koju nosi kući.

2. Trening osjetila njuha te izrada čokoladnog napitka (60 min)
Djeca se uče razlikovati različite začine koji se koriste za oplemenjivanje čokolade. Nakon mirisanja slijedi verbaliziranje onoga što su osjetili. Djeca zapisuju svoje asocijacije kao i boje na koje ih podsjećaju određeni začini. Potom biraju tri omiljena začina koja će staviti u svoj čokoladni napitak. Izrađuju napitak uz pomoć drevnih indijanskih alata. Na samom kraju u dobrom društvu kušaju čokoladni napitak izrađen po vlastitoj recepturi.

3. Ukrašavanje šalice decoupage tehnikom (60 min)
Djeca uz pomoć muzejskih pedagoga uče ukrašavati šalice decoupage tehnikom po uzoru na plemićke porculanske setove iz 18. stoljeća. Izrađenu šalicu nose kući.

4. Izrada Montezumine krune (60 min)
Jedan od najimpresivnijih eksponata u našem Muzeju je replika impozantne Montezumine krune (perjanice). Djeca će tehnikom kolaža napraviti vlastitu krunu po uzoru na Montezuminu. Vrlo efektne krune koje naprave dobar su dodatak za nezaboravne šarene fotografije.

Birajući između ponuđenih sadržaja imate priliku u dogovoru sa svojim slavljenicima napraviti personaliziran recept za savršen rođendan. Ako Vam treba pomoć naši su muzealci na raspolaganju za savjetovanje.
Nakon jedne od odabranih kreativnih radionica, djeca imaju oko 45 minuta vremena za druženje, igru i fotografiranje te jelo i piće.

* Privremeno neodržavanje radionica
Radi epidemioloških uvjete nažalost trenutno ne nudimo održavanje dječjih radionica i proslava rođendana.

Cijena čoko rođendaonice uključuje:

  • Tri sata aktivnosti u Muzeju čokolade
  • Ulaznicu s degustacijom
  • Stručno vodstvo u Muzeju čokolade
  • 2 animatora
  • Sve materijale za kreativne radionice
  • Fotografije koje se šalju emailom roditeljima
  • Ledo tortu
  • Piće

Vrijeme održavanja:

Subotom od 11:00 do 14:00.
Nedjeljom od 10:00 do 13:00, te od 17:00 do 20:00.
Po potrebi je moguće održati rođendane i tijekom tjedna u popodnevnom terminu po dogovoru.

Cijena:

  • 1.250 kn za Mini paket za najviše 10 djece u grupi
  • 1.500 kn za Maxi paket od 11 djece do najviše 16 djece u grupi