Select Page
Čokoladne praline

Izradite svoju čokoladu i praline u radionici “Male tajne rada s čokoladom”

Praline, ili čokoladni bomboni, se često smatraju vrhom čokolatijerstva. Naučite izraditi svoje vlastite praline u radionici “Male tajne rada s čokoladom” s čokolatijerima Muzeja čokolade Zagreb. Kako istopiti čokoladu, temperirati je pravilno, napraviti školjkice za praline, odabrati pravi posip, raditi s punjenjem, od kuverture dobiti čokoladnu pločicu… Otkrijte male tajne velikih čokolatijera i glazura će Vam uvijek ispasti odlično.

Uz radionicu “Male tajne rada s čokoladom” dobit ćete i stručno vodstvo kroz Muzej čokolade Zagreb. Dok čekate da se stvrdnu Vaše čokoladne kreacije kroz Muzej će Vas provesti naši kustosi. Naravno, uz degustaciju devet vrsta čokolade, informacije kako se pravi čokolada te šetnju kroz povijest čokolade.

Što možete očekivati od radionice?

 Praktični dio radionice obrađuje sljedeće teme:

  • kako se pravi čokolada
  • pravilno temperiranje i hlađenje čokolade
  • izrada čokoladne pločice
  • izrada školjkica za praline
  • punjenje i zatvaranje pralina

Trajanje radionice:

60 – 75 minuta

Obilazak postava muzeja:

otprilike 60 minuta

Termin radionice:

Subotom u 17:45 sati

Veličina grupe na radionici:

4 osobe, minimalan broj prijavljenih za održavanje radionice je 2 osobe.

Cijena:

250 kuna po polazniku (cijena uključuje ulaznicu za muzej s degustacijom, stručno vodstvo kroz Muzej i sudjelovanje na radionici “Male tajne rada s čokoladom”). Za troje ili četvero polaznika koji se zajedno prijavljuju na radionicu odobravamo popust od 20% pa je u tom slučaju cijena 200 kuna po polazniku.

Razina predznanja:

Polaznici radionice ne moraju imati ranijeg kulinarskog iskustva. Radionica je namijenjena potpunim početnicima i svima koji žele naučiti od kuda krenuti kad osjete interes prema čokoladi i njenoj upotrebi u kuhinji. Zaštitna odjeća i sav potreban materijal i alati su osigurani.

Izrada pralina
Izrada pralina
Čokolada s cvijećem

Rezervacija:

Rezervacija mjesta na radionici je obavezna, a rezervaciju možete napraviti slanjem e-maila na info@muzejcokolade.hr.

Plaćanje:

Uplata kotizacije je obvezna najkasnije 48 sati prije rezerviranog termina radionice i isključiva je potvrda rezervacije. Dolazak se može otkazati najmanje 24 sata prije početka radionice za puni povrat uplaćenih sredstava.

Nakon tog roka refundacija nije moguća.

Plaćanje je moguće na dva načina:

1. na žiro-račun Svijet čokolade do.o.o.
IBAN HR6723400091110988620 kod Privredna banka Zagreb d.d. s opisom uplate “Radionica za Ime i Prezime”.

2. osobno na blagajni Muzeja čokolade Zagreb, Varšavska 5, Zagreb, unutar radnog vremena blagajne. Informacije o radnom vremenu na pojedine dane možete saznati slanjem e-maila na info@muzejcokolade.hr. Na blagajni se može platiti gotovinom i karticama.

Radionicu vode zaposlenici Muzeja čokolade, radi se u malim grupama kako bi svaki polaznik imao priliku probati izvesti svaku od faza radionice. Voditelji se sa svakim polaznikom razgovaraju i asistiraju u radu prema potrebi.

Rezervirajte mjesto u odgovarajućem terminu.