Select Page

Čokoladna patrola se vratila – u suradnji s OŠ Ive Andrića

Ponosno objavljujemo nastavak priče o Čokoladnoj patroli, inovativnoj društveno odgovornoj akciji koja inspirira pojedince na djelovanje i promiče važnost očuvanja okoliša. Jedinstvena inicijativa Muzeja čokolade Zagreb, ove godine u suradnji s Osnovnom školom Ive Andrića sada dobiva dodatnu dimenziju – cijelu akciju su organizirala i vodila djeca iz 8. razreda kao dio predmeta Građanski odgoj.

Čokoladna patrola započela je svoju misiju prije tri godine, fokusirajući se na čišćenje kvartovskih parkova i promicanje svijesti o društvenoj odgovornosti među vrtićkom i školskom djecom. Ovogodišnja akcija ima posebnu notu jer su je preuzeli učenici 8. razreda Osnovne škole Ive Andrića, koji su predano pristupili organizaciji, koordinaciji i provedbi. Patrola se tako ove godine okupila u Sopotu ispred Osnovne škole Ive Andrića i očistila zelene površine kvarta oko škole i u njenoj blizini.

Ovaj korak predstavlja iznimno važan trenutak u razvoju Čokoladne patrole jer pokazuje kako se djeca aktivno uključuju u društvene inicijative i preuzimaju odgovornost za očuvanje svog okoliša. Predmet Građanski odgoj pružio je učenicima priliku da steknu praktično iskustvo u promicanju društvenih vrijednosti i brige o okolišu. Čokoladna patrola nas podsjeća da svaki pojedinac, bez obzira na dob, može doprinijeti rješavanju ovih izazova. Djeca iz 8. razreda Osnovne škole Ive Andrića pokazala su da su spremna preuzeti tu ulogu i inspirirati svoje vršnjake na djelovanje.

Muzej čokolade Zagreb i partneri pozivaju sve građane, tvrtke i organizacije da podrže ovu inspirativnu inicijativu i pruže podršku djeci koja su postala pokretačka snaga ovog projekta. Čokoladna patrola nas podsjeća da svaki korak prema čistoći okoliša čini razliku i da nema granica kada je riječ o brizi za našu planetu. Neka nas inspirira na akciju, motivira da čuvamo prirodu i oblikujemo bolju budućnost za sve nas.

Učenici su skupili ukupno preko 200 litara otpada koji je na kraju akcije propisno zbrinut.

Akciju su poduprli partneri MannerDukat.

Podijeli sadržaj s prijateljima

Pročitajte još članaka