Select Page

TAMAN Artisan chocolates: Čokolada tàmān kakva treba biti…

Priča o TAMAN Artisan chocolates je chocolates je priča o strasti, inovativnosti i predanosti stvaranju iznimnih čokolada. Bilo da ste ljubitelj čokolade ili jednostavno tražite jedinstveno iskustvo okusa, TAMAN Artisan chocolates čokolade zasigurno će vas oduševiti.

 

 

Neobični počeci čokoladnog brenda

 

Međunarodno nagrađivane TAMAN Artisan chocolates, čokolade koje su promijenile naš način na koji doživljavamo i uživamo u čokoladi, proizvode se u maloj, obiteljskoj manufakturi Malo&Slatko u Zagrebu. Brand TAMAN Artisan chocolates osnovali su Stiv Kahlina, profesionalni čokolatijer i chocolate-maker i Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade koji su nakon više od 10 godina iskustva u raznim kreativnim industrijama, svoje iskustvo i strast iz svijeta glazbe, kazališta, filma i dizajna prenijeli u svijet čokolade. TAMAN Artisan chocolates rođen je iz njihove želje da izraze svoju zanatsku i filozofsku viziju kroz najomiljeniju poslasticu na svijetu. Upravo u čokoladi su vidjeli priliku ne samo za stvaranje jedinstvenih i ukusnih slastica, već i za dijeljenje svoje strasti prema kreativnosti s drugima.

Svoje putovanje TAMAN Artisan chocolates su započeli s fokusom na inovativne Gourmet čokolade i praline, kombinirajući neobične okuse i sastojke s preciznošću i kreativnošću. Rezultat je bio niz jedinstvenih i ukusnih proizvoda koji su osvojili brojna međunarodna priznanja. TAMAN gourmet čokolade, praline, truffelsi i ostale kreacije pažljivo su ručno izrađene i ukrašene kako bi se osigurala potpuna kontrola nad procesom proizvodnje.

 

 

 

Iskorak u bean-to-bar

 

Godine 2020. svoju strast prema čokoladi podižu na višu razinu uvođenjem vlastite proizvodnje „bean to bar“ čokolada, koristeći visokokvalitetna zrna kakaovca kontroliranog podrijetla. Ovaj pristup osigurava im da kontroliraju svaki korak procesa proizvodnje čokolade kako bi zajamčili najvišu kvalitetu, ali i dodatno razviju svoj jedinstven izričaj fokusirajući se na otkrivanje i isticanje samog „terroirea“ kakaovca.

 

 

Predanost izvrsnosti i originalnosti, okrunjena međunarodnim nagradama

 

Njihov pristup izradi čokolade ističe se na domaćem tržištu, ne vode se tržišnim trendovima, već se fokusiraju na vlastitu viziju i beskompromisnu predanost izvrsnosti. Njihovi su proizvodi izrađeni s preciznošću, pažnjom za detalje i predanošću kvaliteti koristeći tradicionalne tehnike izrade u kombinaciji s modernim znanjem i stručnošću. Koriste samo najfinije sastojke, uključujući visokokvalitetna zrna kakaovca, prirodne arome i eterična ulja. Cilj im je stvoriti savršenu ravnotežu između kontrasta, preciznosti i kreativnosti. Ova im je predanost kvaliteti i inovativnosti donijela čak 39 međunarodnih nagrada.

 

 

Širenje znanja i vještina kao dio misije

 

Osim proizvodnje visokokvalitetnih čokolada, TAMAN je pokrenuo i edukativne radionice i programe za profesionalce i građane s ciljem podizanja svijesti o kvaliteti čokolade i kakaa na domaćem tržištu.

Svojim radom, Stiv i Sanja žele probuditi znatiželju i odvažnost kod ljubitelja čokolade. Potiču ljude da drugačije razmišljaju o čokoladi, da postavljaju pitanja i isprobavaju nove okuse. Žele potaknuti potrošače da budu otvoreni za nova iskustva i da prepoznaju izvrsnost koja se nalazi u svakom komadiću čokolade. Njihove vrijednosti ukorijenjene su u kreativnosti, inovativnosti, hrabrosti i odanosti izvrsnosti. Oni vjeruju u autentični, pošteni i predani pristup svom zanatu.

Za one koje otisnu na ovo putovanje s TAMAN Artisan chocolates, nagrada je jedinstveno i ukusno iskustvo koje će promijeniti njihova očekivanja o tome što čokolada može biti.

 

 

 

Podijeli sadržaj s prijateljima

Pročitajte još članaka