Select Page

Grupne posjete

Tražite ideje za grupni izlet u Zagrebu? Želite nešto kulturno, htjeli biste doživljaj za pamćenje, ali biste se rado i zabavili? Muzej čokolade Zagreb nudi opciju grupne posjete uz posebne uvjete – nižu cijenu i besplatno stručno vodstvo na hrvatskom, engleskom ili njemačkom.

Stručno vodstvo se prilagođava posjetiteljima (s obzirom na dob) te u pravilu traje oko sat vremena.

Posjet Muzeju čokolade Zagreb je naročito prigodan za terensku nastavu i ekskurzije osnovnih i srednjih škola. Učenici mogu na zabavan način obraditi gradivo iz različitih predmeta. Mogu učiti o povijesti (primjerice kako je nastala čokolada, kakva se čokolada jela u kojem povijesnom periodu i koje su hrvatske tvornice prve proizvodile čokoladu).

Ili o biologiji (što je kauliflorija, kakve veze ima sa drvom kakaovca, kako izgleda njegov plod i kakvog je okusa zrno kakaa). Ili o kemiji (kako se razlikuju vrste čokolade i kakve veze apotekari imaju s izumom praline).

I naravno o geografiji (otkuda dolazi prvi kakaovac, tko proizvodi najviše kakaovih zrna, a tko pojede najviše čokolade). Kako stručna vodstva mogu biti na hrvatskom, engleskom ili njemačkom, tako posjeta može biti vezana i uz jezičnu nastavu.

Kako dogovoriti grupnu posjetu?

Grupne posjete se odnose na grupe od 25 ili više osoba. Cijena za odrasle osobe s grupnim popustom je 8,00 EUR (60,28 HRK) po osobi, a za djecu 5,50 EUR (41,44 HRK). U cijenu ulaznice je uključeno stručno vodstvo i naravno degustacija devet vrsta čokolade. Stručno vodstvo može biti na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku. Posjeta u pravilu traje oko sat vremena.

Kod grupnih posjeta molimo za obaveznu raniju najavu na mail info@muzejcokolade.hr radi usklade termina.