Select Page
Obilazak uz degustaciju

Obiđite Muzej uz degustaciju

Postanite dio povijesti čokolade, od drevnih Azteka Srednje Amerike preko belgijskih pralina do velikih engleskih tvornica čokolade. Kušajte zrno kakaa, čokoladni liker, ruby čokoladu i tekuću bijelu čokoladu. Sameljite kakaovac, zamutite čokoladni napitak poput Maya. Sjednite u barokni europski dvor usred stoljećima starog porculana, saznajte tko je izmislio čokoladu s rižom, sjetite se svog prvog albuma životinjskog carstva, naučite kome je zrno kakaa bio novac, a tko je čokoladu doveo u Europu.

Na ulazu u Muzej ćete dobiti posebnu ulaznicu, degustacijsku kutiju, u kojoj ćete dobiti devet vrsta vrhunske čokolade (zrno kakaa, uzorke 100% čokoladne mase, tamne, mliječne bijele i ruby čokolade te žličicu s kojom možete kušati tekuću tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu). U svakoj prostoriji ćete uz degustaciju naučiti nešto novo.

Obiđite svijet čokolade, u strogom centru Zagreba u najslađem muzeju u Hrvatskoj.

Degustacija

Proces ocjenjivanja hrane i pića osjetilima vida, njuha, opipa i okusa. Zove se još i “kušanje” ili “probanje”. Fokus nije na činu jedenja ili pijenja, nego u svjesnoj konzumaciji da bi se postiglo maksimalno iskustvo okusa i aroma.

U Muzeju čokolade kušat ćete prženo zrno kakaovca, čvrstu tamnu, mliječnu, bijelu i ruby čokoladu, čokoladnu masu (100% čokolada) te topljenu tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu.