Obiđite Muzej uz degustaciju
Postanite dio povijesti čokolade, od drevnih Azteka Srednje Amerike preko belgijskih pralina do velikih engleskih tvornica čokolade. Kušajte zrno kakaa, čokoladni liker, ruby čokoladu i tekuću bijelu čokoladu. Sameljite kakaovac, zamutite čokoladni napitak poput Maya. Sjednite u barokni europski dvor usred stoljećima starog porculana, saznajte tko je izmislio čokoladu s rižom, sjetite se svog prvog albuma životinjskog carstva, naučite kome je zrno kakaa bio novac, a tko je čokoladu doveo u Europu.
Na ulazu u Muzej ćete dobiti posebnu ulaznicu, degustacijsku kutiju, u kojoj ćete dobiti devet vrsta vrhunske čokolade (zrno kakaa, uzorke 100% čokoladne mase, tamne, mliječne bijele i ruby čokolade te žličicu s kojom možete kušati tekuću tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu). U svakoj prostoriji ćete uz degustaciju naučiti nešto novo.
Obiđite svijet čokolade, u strogom centru Zagreba u najslađem muzeju u Hrvatskoj.
Degustacija
Proces ocjenjivanja hrane i pića osjetilima vida, njuha, opipa i okusa. Zove se još i “kušanje” ili “probanje”. Fokus nije na činu jedenja ili pijenja, nego u svjesnoj konzumaciji da bi se postiglo maksimalno iskustvo okusa i aroma.
U Muzeju čokolade kušat ćete prženo zrno kakaovca, čvrstu tamnu, mliječnu, bijelu i ruby čokoladu, čokoladnu masu (100% čokolada) te topljenu tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu.