Select Page

Dani čokolade i kave 2023.

Drugi Dani čokolade i kave u zagrebačkom Family mallu su uspješno završeni.

 

Bilo je stotine kila pralina, čokoladnih pločica, slastica, kava i likera. Čak 50 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine te Srbije se pobrinulo za to. Uz ukupno gotovo 20 pokaznih radionica o čokoladi i kavi, te o kozmetici s čokoladom i kavom bilo je i jednako toliko kreativnih i glazbenih radionica za djecu. Bogati program upotpunila je izložba iz Muzeja čokolade Zagrebumjetnički performans akademskog kipara dr. art. Petra Popijača koji je isklesao kipove iz masivnih blokova čokolade i velika humanitarna akcija u korist Zaklade Solidarna i uz potporu aukcije.hr i Barry Callebauta.

 

U četiri dana, od 23. do 26.02.2023. je blizu 30.000 posjetitelja imalo priliku istražiti najveći izbor čokoladnih slastica u gradu.

 

 

Bili su probrani artisan i craft čokolatijeri poput Taman Artisan Chocolates iz Zagreba, Nadaline iz Solina, Croatian Choco Concepta i Lungo Marea iz Opatije, Medine kuće iz Popovače, ChoCo slastica iz Velike Gorice, Chadea iz Osijeka, slovenskog Lucifera, sarajevskog Bashka Chocolatier, Chocovixa, Chozena, križevačke Hedone, boutiqua Muzeja čokolade Zagreb, beogradskog San Marina, ljubljanskog Cukrčeka, te talijanskog iChoco i Tvornice čokolade Yaya.

 

Moglo se kušati desetke različitih vrsta kave

 

Prisutno je bilo niz globalno poznatih i po koji egzotični brend poput Steam Coffeea, Lively Roasters, Francka, Costa Coffeea, Caffe Vergnana, Lavazze, Barcaffea, Juliusa Meinla, Anamaria Companya, Capsule, Segafreda, Nescafea, Hug & Puncha te Hausbrandta.

 

Bili su i brojni drugi izlagači iz svijeta čokolade, kave, slastica i slasnih napitaka

 

Čokoladom oplemenjene delicije nudili su OPG Hukavec, Vilma Rab, Udruga Aromadria, Pčelarstvo ČukeljArka delicija, Torteria Macaron, Ma BakerBonBon Bar, nazdraviti se moglo na štandovima Al Kapronea i House of Spirits, a bilo je i ručno izrađene kozmetike Biljarice, Qale i Ghrei Storya. Slatkopedija je predstavila svoje nove slikovnice, kod Inkerpora i De’Longhia se moglo naučiti zašto su prave šalice i aparati za kavu toliko bitni, a uz Ekoborovnice Lisjak i OPG Rogić je voće dobilo sasvim novi oblik. A za čuvanje svježine proizvoda je bio zadužen zadarski Bee omot.

 

Podijeli sadržaj s prijateljima

Pročitajte još članaka