Select Page

Noć muzeja 2023.: „Muzeji su važni!“

Muzej čokolade Zagreb i 2023. godine sudjelovao u manifestaciji Noć muzeja. U petak 27. siječnja 2023. je pripremio izložbu pod nazivom „Sakupljanje sličica i albuma – zaboravljeni hobi“. Posjetitelji su u sklopu posjete stalnom postavu Muzeja, uz promotivnu cijenu ulaznice, mogli razgledati izložbu o zaboravljenom hobiju iz 20. st. koji danas djeluje pomalo nostalgično. Također, u sklopu izložbe je bio prikazan intervju s poznatim piscem Miljenkom Jergovićem koji je i sam bio veliki sakupljač i kolekcionar sličica i albuma. Posjetitelji su iz prve ruke mogli saznati više o iskustvu sakupljača, uzbuđenju prilikom razmjene sličica ili pak o samom razlogu sakupljanja sličica. Intervju je i dalje dostupan na Youtube kanalu Muzeja ili na ovoj direktnoj poveznici.

Posjetitelji koji su htjeli čuti nešto više o povijesti čokolade imali su priliku priključiti se stručnom vodstvu u 17:00h i 20:30h u sklopu Noći muzeja, besplatno, uz kupljene ulaznice.

Također su bili dostupni dodatni sadržaji poput virtualnog vodstva po Muzeju čokolade Zagreb i radionice “Male tajne rada s čokoladom”.

Cijena ulaznice na dan Noći muzeja za sve dobne skupine bila je 6,50 , a radno vrijeme Muzeja od 10:00 do 22:00 sata. Popust je vrijedio samo za ulaznice kupljene na blagajni te su ulaznice morale biti iskorištene taj dan. Zadnji ulaz u Muzej je bio moguć do 21:00 sat.

Podijeli sadržaj s prijateljima

Pročitajte još članaka