Select Page

Dani čokolade, slastica i kave u Zagrebu 2022.

Krajem veljače 2022. je zagrebačka publika imala priliku zasladiti si život. Kroz četiri dana su se u popularnom Family mallu na Jankomiru predstavili izlagači iz svijeta čokolade, slastica i kave, i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Slovenije.

 

 

U organizaciji Muzeja čokolade Zagreb i uz potporu Barry Callebauta je preko 25.000 posjetitelja kupovalo, kušavalo i uživalo u proizvodima artisan i craft čokolatijera, vrhunskih specialty coffee roastera te originalnih slastičara.

 

PROBRANI IZLAGAČI

 

Izlagači poput Taman Artisan Chocolates iz Zagreba, Nadaline iz Solina, Croatian Choco Concepta iz Opatije, Medine kuće iz Popovače, ChoCo slastica iz Velike Gorice, Gamulina s Hvara, slovenskog Lucifera, sarajevskog Bashka Chocolatier, istarskih Čok-čok čokolada, the Cookie Factory, Bréza Ceramicsa, Chocovixa, Stamevskog, Torteria Macaron, Ribilia (Hausbrandt & Callebaut), Biljarice, Costa Coffeea, Alpeks Gastra, Al Kapronea, Lavazze, ljubljanskog BonBon Bara i Cukrčeka, Hug & Puncha, Steam Coffeea te talijanskog iChoco osigurali su jedinstvenu ponudu delicija. Nudile su se vrhunske praline, bean-to-bar čokolade, torte, kolači, craft kava, čokolada za profesionalne slastičare i one koji tako peku, ručno rađene unikatne šalice za kavu, čokoladni likeri…

 

VIŠE OD SAJMA ČOKOLADE

 

No nije ostalo na kupnji delicija. Osim ekskluzivnih slastica i užitaka bio je i bogat kulturni i edukativni program. Postavljena je bila prigodna mini-izložba iz Muzeja čokolade Zagreb te je akademski kipar dr. art. Petar Popijač uživo pred posjetiteljima isklesao čokoladnu skulpturu pod nazivom “Čokoladni poljubac” iz masivnog bloka od pola tone čokolade. Fitoterapeutkinja Maja Gašparić iz Biljarice je održala ukupno četiri prezentacijske radionice “Izrada prirodne kozmetike s kakao maslacem”, dok je Mirela Samirić iz Muzeja čokolade Zagreb održala čak osam prezentacijskih radionica na teme “Ručna izrada čokolade s posipom” te “Ručna izrada pralina”. Voditelj čokoladne akademije Barry Callebauta iz Beograda, chef Remy Dellete, je u zasebnoj radionici za stručnu publiku predstavio inovacije iz svijeta čokolade, poput “wholefruit” čokolade koje je napravljena 100% i isključivo od ploda kakaovca (bez šećera i drugih dodataka) i NXT-a, potpuno veganske čokolade.  Poseban dodatak programu organizirala je ekipa iz Taman Artisan Chocolates pod palicom certificirane kušačica čokolade Sanje Vladović koja je za svega dvadeset najbržih zaljubljenika u čokoladu održala degustacijsku radionicu na temu “Čokolada kontroliranog podrijetla”.

 

Galerija

Podijeli sadržaj s prijateljima

Pročitajte još članaka