Select Page

Noć muzeja 2022. „Između stvarnog i digitalnog“

SEDAMNAESTA PO REDU NOĆ MUZEJA U HRVATSKOJ – TREĆA ZA MUZEJ ČOKOLADE ZAGREB

 

Noć muzeja 2022. održavala se 28. siječnja u uvjetima sličnim prošlogodišnjim. To znači u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika “adaptirale” na novu stvarnost, kada se veliki dio programa odvijao u kontroliranim uvjetima i prilagođenim sadržajima.

 

DIGITALNI SADRŽAJI ZA NOVU STVARNOST

 

Muzej čokolade Zagreb je radi izbjegavanja stvaranja gužve u Muzeju pripremio digitalne sadržaje za online posjetitelje.
Vodstvo kroz Muzej tako nažalost ni ove godine nije bilo uživo, ali su se zainteresirani mogli putem linka uključiti na virtualno vodstvo te tako upoznati s postavom Muzeja čokolade Zagreb.

 

ONLINE – SAZNAJTE ŠTO JE BEAN-TO-BAR ČOKOLADA I ZAŠTO JE ZNAČAJNA

 

U okolnostima povećane pažnje na temu održivosti i utjecaju industrijske proizvodnje čokolade na ekosustav i socio-ekonomska pitanja koja muče proizvođače kakaovca, Muzej čokolade Zagreb pripremio je i video panel na temu “Što je craft bean-to-bar čokolada i zašto je proizvodnja takve čokolade danas važna?” Gosti panela su bili Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade i Stiv Kahlina, chocolate-maker i čokolatijer.

 

 

ONLINE – OTKRIJTE POVIJEST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE ČOKOLADE U HRVATSKOJ

 

Kustos Muzeja čokolade Zagreb g. Marko Španjol održao je i prezentaciju u postavu na temu “Povijest industrijske proizvodnje čokolade u Hrvatskoj“ u kojoj se prisjećao mnogih tvornica koje su stvorile prvu ponudu čokolade na ovim prostorima. Spominjao je tako Riječku tvornice kakaa i čokolade s kraja 19. st. koja je bila prvi pogon za industrijsku proizvodnju čokolade na području Hrvatske. Nakon nje su osnovane još mnoge tvornice koje nažalost nisu opstale, ali su stvorile potražnju za čokoladom i time utabale put do današnjeg Kraša i Zvečeva.

 

 

ONLINE – POSVJEDOČITE RUČNOJ IZRADI PRALINA

 

Putem Instagram kanala Muzeja čokolade Zagreb u 18:30 uživo je prenošena i prezentacijska radionica „Ručna izrade pralina.

 

UŽIVO – POSJETA MUZEJA ČOKOLADE ZAGREB PO PRIGODNOJ CIJENI

 

Na sam dan Noći muzeja je posjetiteljima koji su osobno došli u Muzej čokolade Zagreb tijekom cijelog dana bila omogućen ulaz uz povoljniju cijenu ulaznice, te je radno vrijeme bilo produženo do 21:30.

Podijeli sadržaj s prijateljima

Pročitajte još članaka