Select Page
Muzej čokolade

Dobro došli u Muzej čokolade Zagreb

Posjetite Muzej čokolade Zagreb u kojem ćete saznati sve relevantne činjenice o svijetu čokolade. Naučite o povijesti čokolade koja seže do drevnih Indijanaca Južne i Srednje Amerike, kušajte devet vrsta čokolade iz naše degustacijske kutije, slikajte se u jedinstvenom prostoru mistične prašume, raskošnog baroknog dvora ili čarobne tvornice Willya Wonke, pokušajte poput Azteka samljeti zrno kakaa na metateu ili zapjeniti tekuću čokoladu molinillom…
Muzej čokolade Zagreb je osmišljen kako za obiteljski izlet s djecom, tako i za prijateljsko druženje ili romantičan izlazak s voljenom osobom.
Prijavite se na radionice pralina, uživajte u degustacijama ili rezervirajte svoje mjesto na stručnom vodstvu. A u našem čokoladnom boutiqueu, najbogatije opremljenoj trgovini čokoladom u centru Zagreba, kupite artisan i craft čokolade i praline hrvatskih čokolatijera – kao originalan poklon ili za Vas same.
Naš je cilj da Vas posjet Muzeju čokolade Zagreb obogati – znanjem, okusima i uspomenom koja će Vam uvijek izmamiti osmijeh.

Veselimo se Vašoj posjeti najslađem muzeju u Zagrebu!

Obiđite Muzej uz degustaciju

Dođite na šetnju utorkom uz stručno vodstvo

Dogovorite radionicu i izradite svoju pralinu

Isplanirajte školsku posjetu Muzeju

Otkrijte jedini hrvatski čokoladni boutique

Natječaj za dodjelu donacija u 2024.

Proteklih godina Muzej čokolade Zagreb potpomogao je i proveo veliki broj društveno odgovornih projekata i inicijativa kroz donacije ulaznica i financijskih sredstava. U suradnji sa bolnicama, školama, različitim udrugama i klubovima donirali smo svake godine više stotina ulaznica i besplatno proveli na desetke grupa posjetitelja želeći pružiti potporu kvalitetnim humanitarnim, kulturnim, edukacijskim, zdravstvenim, znanstvenim i drugim projektima i programima koji pridonose dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice.

Budući da svaki dan dobivamo po nekoliko upita i molbi za donacijama nažalost nismo više u mogućnosti podržati sve projekte jer su potrebe postale višestruko veće od broja ulaznica i sredstava koje smo u mogućnosti donirati. Ove godine uvodimo novi princip davanja donacija pa će se one od sada davati isključivo kroz godišnji natječaj.

Raspisujemo Natječaj za donacija u novcu i ulaznicama za 2024. godinu za sve pravne osobe (udruge, ustanove, institucije i slično) koje žele prijaviti projekte za nadolazeću godinu.

Natječaj sa svim uvjetima se nalazi na ovom linku: Natječaj za dodjelu donacija

Obrazac prijave nalazi se na ovom linku: Obrazac za prijavu donacije. Molimo da ga ispunite na računalu te ga pošaljite na info@svijetcokolade.hr

Nepotpune prijave neće se razmatrati.

Svi sudionici natječaja bit će obaviješteni o rezultatima najkasnije tijekom travnja 2024.

Čokoladni pojmovnik za znatiželjne

Bijela, tamna ili ruby čokolada – pojmovi su koje već jako dobro znate, no ovdje se krije još čitavo carstvo fraza i pojmova iz svijeta čokolade za koje ste možda čuli, a možda ćete tek sada otkriti…

Česta pitanja

Koja je cijena ulaznice?

Ulaznica za djecu od 5 do 18 godina je 6,50 EUR, za odrasle 9,00 EUR, a obiteljska ulaznica koja uključuje ulaz za dvoje odraslih i do troje djece iznosi 28,50 EUR.
Popusti svaki dan za sljedeće skupine:
Umirovljenici i osobe s invaliditetom (uz iskaznicu) – cijena karte iznosi 6,50 EUR.
Studenti (uz dokaz o upisanoj akademskoj godini) – cijena karte iznosi 7,00 EUR.
Svaka kupljena ulaznica uključuje i kutiju s degustacijskim uzorcima.

Koja je adresa Muzeja čokolade Zagreb?

Nalazimo se odmah uz Cvjetni trg, na adresi Varšavska 5, 1 kat. Muzeju se pristupa stepenicama ili liftom iz prizemlja.

Koje je radno vrijeme Muzeja čokolade Zagreb?

Ponedjeljkom Muzej radi od 14:00 do 20:00. Radno vrijeme od utorka do subote je od 10:00 do 20:00 sati. Nedjeljom Muzej radi od 10:00 do 19:00. Zadnji ulaz je moguć najkasnije jedan sat prije kraja radnog vremena.
Radno vrijeme državnim praznicima možete provjeriti na google.com – redovito ažuriramo sve podatke.

Je li prostor prilagođen osobama u invalidskim kolicima?

U Muzej čokolade Zagreb može se ući u invalidskim kolicima. Muzej se nalazi na prvom katu, ali se u njega može ući liftom iz prizemlja. U samom prostoru Muzeja nema prepreka za invalidska kolica. Nažalost WC nije prilagođen osobama u invalidskim kolicima.

Je li potrebno ulaznice za Muzej čokolade Zagreb kupiti ranije ili rezervirati termin posjete?

Ulaznice nije potrebno kupovati ranije. Dođite kada Vam odgovara. Vikendom je u Muzeju više posjetitelja nego u ostatku tjedna, ali načelno nema čekanja na ulazak. Tek povremeno nastane zastoj od nekoliko minuta ukoliko dođe veća skupina posjetitelja odjednom. Rezervacije termina dolaska nismo u mogućnosti primati jer ne možemo kontrolirati duljinu zadržavanja pojedinog posjetitelja pa tako ni tempo ulaska ostalih.

Mogu li se u Muzeju čokolade Zagreb kupiti čokolade bez ulaska u postav muzeja?

Uz blagajnu Muzeja čokolade Zagreb postoji čokoladni boutique koji nudi najveći izbor domaće artisan i craft čokolade. Kupovina čokolade moguća je i bez ulaska u postav Muzeja.

Što mogu očekivati od Muzeja čokolade Zagreb?

U Muzeju možete naučiti o povijesti čokolade, kako se mijenjala kroz vrijeme, tko ju je i u kojim oblicima konzumirao. Možete saznati kako se proizvodi, možete iskušati osjetila i pokušati prepoznati sastojke koji idu u čokolade. Možete vidjeti drevne astečke skulpture, porculanske čokolatijere s baroknih europskih dvorova, limenke čokoladnih napitaka iz vremena industrijske revolucije i bombonijere prvih hrvatskih tvornica. Moći ćete i degustirati čokoladu – ukupno devet vrsta, svaku u svom trenutku. Možete očekivati sadržaje prilagođene djeci i odraslima, dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku.
Nemojte očekivati igraonicu ili slastičarnu. Muzej nudi interaktivne edukativne sadržaje, ali nije luna park. Nudi i degustaciju odabranih vrhunskih čokolada u svrhu otkrivanja okusa određene epohe i cjelovitog doživljaja.

Sadrže li čokolade iz degustacijske kutije gluten?

Degustacijske čokolade u našim degustacijskim kutijama i tekuće čokolade su bez glutena. Međutim čuvaju se u istom skladištu kao i roba s glutenom pa ne možemo jamčiti da ne dolazi do kontaminacije. Na našoj blagajni možete zatražiti detaljni ispis sastojaka čokolade u našim degustacijskim čokoladama pa se uvjeriti u njihov sastav.

Iznajmite prostor za event

Želite otvoriti svoj Muzej čokolade? Sve o Diveinto Chocolate Museum franšizi

O Muzeju čokolade Zagreb su izvještavali…

Priznanja Muzeja čokolade Zagreb

O Muzeju čokolade Zagreb su izvještavali…

Hrt
Rtl tv
Nova tv
Journal
Buro
Cnn
Cnn
fashion.hr
Radio 101
gastro.hr
Jutarnji list
Kult plave kamenice
N1
Novi list
Deutsche Welle
Slatkopedija
TimeOut
Turizam info
Vecernji list
Zagreb info
index.hr

Priznanja Muzeja čokolade Zagreb

Zagreb design week
Zagreb design week
Zagreb design week
Zagreb design week
Zagreb design week